Radiator schilderen?
0

Radiatoren zijn niet de mooiste accessoires in huis en hier wil je dan ook liever geen nadruk op leggen. Maar slecht onderhouden radiatoren zijn niet echt een lust voor het oog. Daarom is het wel belangrijk om de radiatoren goed te onderhouden. Geef je radiator eens in de zoveel jaar een opknapbeurt. Verf bijvoorbeeld alle roestvlekken weer wit. Een goed uitziende radiator laat het hele interieur er weer beter uitzien. Wil jij je radiator schilderen maar weet je niet hoe, hieronder enkele tips die jou kunnen helpen bij het verven van je radiator.

Advies van Gamma                                                                                                    

Bij mij thuis kunnen de radiatoren ook wel een oppeper gebruiken. De verf van de radiator in de badkamer begint inmiddels al weer los te laten. Dit soort makkelijke klusjes kan je gemakkelijk zelf doen. Natuurlijk is het altijd handig om tips te krijgen van professionals. GAMMA biedt een gratis service aan, waarbij je online al jouw klusvragen kunt stellen. Bijvoorbeeld wat voor verf moet ik gebruiken? en hoe breng ik de verf het beste aan? Ik heb alle tips die ik gekregen heb op een rijtje gezet, zo kan je die makkelijk nalezen.

Tips voor het schilderen

  • De radiator moet volledig afgekoeld zijn voordat je gaat beginnen.                               

  • Ontvet de radiator met ammoniak of St. Marc en laat het goed drogen.

  • Vervolgens moet je de radiator licht schuren met schuurpapier. Het schuurpapier moet geschikt zijn voor metalen oppervlakten. Het beste is om schuurlinnen te gebruiken, dit is namelijk erg flexibel en daardoor handig voor moeilijkere oppervlakten. Verwijder daarna al het stof met een droge doek.

  • Behandel roestvlekjes met een metaal primer. Dit heeft een roestwerende werking en voorkomt dat ze terugkomen.

  • Zodra de radiatoren volledig gedroogd zijn kunnen ze geschilderd worden. Gebruik hier alleen radiatorverf voor, andere verf soorten zullen niet werken. De radiatorverf is hittebestendig en heeft een goede dekking. Wij adviseren een roller of een kwast om de radiator mee te verven.

Na 16 uur kun je de radiatoren weer licht schuren en een tweede verflaag aanbrengen. Met deze tips kun jij nu ook je radiatoren op een goede manier verven en onderhouden.

 

Geef een reactie