Paperbag plantenpot.
0

Een tijd geleden besloot ik dat het hoogstens tijd was voor wat meer groen in huis. Ik vind het prachtig om mooie bloemen in huis te hebben. Dit keer wilde ik toch ook graag een aantal planten. Zo kan ik de kleurige bloemen combineren met de mooie groene planten. Tijd dus om meer groen in huis te halen. Ik kocht twee weelderige planten voor in de boekenkast. Maar dan kwam het echte probleem, ik kon maar geen geschikte bloempotjes vinden voor de planten. Tot dat ik een keer op Instagram een leuk idee voorbij zag komen, namelijk een paperbag gebruiken als bloempot. Goedkoop, simpel en ook nog eens leuk. Iedereen kan het doen. Ik besloot het een kans te geven en maakte mijn eigen bloempotten.

CarlijnQ paperbags
Paperbags zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Tot mijn verbazing zijn de papieren tasjes enorm stevig en dus eigenlijk perfect om spullen in op te bergen. De paperbags zijn voornamelijk verkrijgbaar in neutrale kleuren. Dit zijn de meest bekende paperbags die je ook regelmatig van winkels meekrijgt. Maar er zijn ook paperbags verkrijgbaar met leuke teksten en opdrukken. Een goede aanrader zijn de XXL paperbags van CarlijnQ paperbags.  Deze bags zijn ideaal voor het opbergen van onder andere sjaals, riemen en zelfs kinderspeelgoed. Het formaat van de papieren zakken is makkelijk aan te passen, dit doe je door eenvoudig de rand van de zak om te vouwen. Zo kan je de zak zo klein maken als je zelf wilt.

Instagram instaswap
Op Instagram heb ik het al meerdere malen voorbij zien komen. Een kleine mini paperbag als bloempot voor alle kleine planten. Het geeft een zen en casual uitstraling aan de omgeving. Dit voorjaar heb ik een Instaswap gedaan met één van mijn Instagram maatjes. In de swap sturen wij elkaar producten. Natuurlijk moest ik wel weten wat ze mooi vind, dus ik besloot om op haar account en webshop te kijken. Op haar webshop zag ik al snel hele leuke woonaccesoires. Van mooie betonnen kaarshouders tot aan kralenkettingen. Maar ik zag ook dat zij XS paperbags verkoopt. Kleine paperbags in twee kleuren. Super leuk, dus ik besloot meteen de paperbags te bestellen.  De XS paperbags kosten €4,50 per stuk. Groot pluspunt is dat alles kosteloos bezorgd word.

Waterbestendige paperbags
Na even te hebben getwijfeld heb ik uiteindelijk voor de naturel paperbags gekozen. Dit geeft een rustgevende uitstraling aan onze witte boekenkast.  De plantjes plaats ik eerst in oude bloempotjes, als je dit niet doet dan loopt het water langs de paperbag. De paperbag is namelijk niet waterbestendig. Het water zal de paperbag vernielen, dus zorg ervoor dat het water niet in de paperbag druipt. Hierna plaats ik het bloempotje in de paperbag, zo kan ik zien hoe ver ik de paperbag moet omvouwen. Het is heel lastig om de paperbag om te vouwen met het bloempotje erin. Het verstandigst is dan ook om het bloempotje eruit te halen. Bij het omvouwen moet je erop letten dat je het voorzichtig doet. Als je te snel of te ruw omvouwt, kan de paperbag scheuren.

Zodra je de paperbag als gewenst hebt omgevouwen, kun je het bloempotje erin plaatsen. Je papieren bloempot is dan helemaal klaar. Daarna kun je de paperbag zo naturel laten of je kan het zelf versieren geheel naar eigen wens. Plak er bijvoorbeeld stickers op of maak een leuke tekening erop of een inspirerende tekst. Hiermee kun je, je creatieve kant tonen.

Oude jute zak van Sinterklaas
Deze simpele metamorfose van mijn oude bloempotjes gaven mij inspiratie om mijn oude jute zak van Sinterklaas om te toveren. Ik kwam op het idee om van de oude jute zak ook een bloempot te maken. Ik heb de zak binnenstebuiten gekeerd en mijn bloempot erin gezet. Het was snel en makkelijk en zo heb ik toch nog een nieuwe bloempot. Zo kun je alle oude bloempotten een nieuwe look geven.