Nieuwe vloer leggen? Zo doe je dat!
0

Een fijne vloer die geheel naar uw wens is, is heel erg belangrijk. Je woont immers voor een lange tijd in je huis. Om je een fijn gevoel te geven in je eigen huis, is het meestal van belangs dat alles ingericht is zoals je dat zelf wenst. De vloer is een groot onderdeel van het huis en is bepalend voor de sfeer. De vloer is de basis van een interieur, waarop de rest van het interieur gebaseerd wordt. Het bepaalt ook de persoonlijkheid van een woning. Keuze in vloeren is nog nooit zo groot geweest. Vloerbekleding is er in alle soorten en maten. Het is van groot belang om goed na te denken wat voor bekleding je wilt in je woning, het is niet iets wat je overhaast moet beslissen. Het is namelijk niet zo makkelijk (en niet zo goedkoop) om te veranderen als het eenmaal geplaatst is. Ga op zoek naar inspiratie, foto’s en laat je vooral informeren over de mogelijkheden die er zijn voordat je een beslissing neemt.

Functionele afwegingen
Naast het decoratieve aspect van de vloer moet het natuurlijk ook praktische zijn. Een vloer moet niet alleen een uitstraling hebben, het moet ook functioneel zijn. Zorg bijvoorbeeld voor een stevige vloer als je ook (grote) huisdieren hebt of een makkelijk schoon te houden vloer als je (kleine) kinderen hebt. Vloerverwarming is ook een belangrijk onderdeel. Een vloerverwarming is energiebesparend en verhoogt de waarde van een woning. Hierdoor heb je geen andere verwarmingselementen zoals radiatoren meer nodig. Die kunnen dan weggehaald worden, dit geeft een mooiere uitstraling aan een woning. Kies je voor een houten vloer, dan moet je er rekening mee houden dat deze soorten vloeren onderhoudsgevoeliger zijn dan bijvoorbeeld een betonvloer. Er moet dus heel zorgzaam mee omgegaan worden.

Hier zijn een aantal populaire vloerenopties:

Houten vloer, dit is een klassieke vloer met een rustgevende uitstraling. De kleur, het patroon en de afwerking is geheel op persoonlijke smaak af te stemmen.

Parketvloer, Parkethout moet aan een aantal eisen voldoen. Zo wordt het onder andere getest op krimp, op slijtage en hoe het zich gedraagt bij temperatuurverschillen. Een parketvloer is daarom ook vaak veel duurzamer dan een houten vloer.

Betonvloeren, de betonlook is trendy en hip. Het heeft een stoere uitstraling en is gemakkelijk in onderhoud. De betonvloer is ideaal om te combineren met moderne inrichting. Met de juiste coating is de betonvloer geschikt voor elke ruimte.

Gietvloer, een gietvloer is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het geeft een strakke, moderne look. Het vult scheurtjes en oneffendheden op de grond. Hierdoor is het heel stevig en slijtvast. Dit is vooral ideaal als er veel scheuren zijn in de vloer.

Het uitzoeken van de geschikte vloer is een hele klus. Maar dit is ook meteen het leukste deel. Belangrijkste is om er goed over na te denken en je tijd te nemen voordat je beslist. Wil je, je laten informeren door een professional, dan kun je contact op nemen met Haldu Groep, een uitzendbureau met uitsluitend vakbekwame bouwprofessionals. Haldu Groep heeft ruime ervaring in het projectmatig uitzenden van vloerenleggers. Samen met u komen zij tot de juiste beslissingen die nodig zijn voor de basis van uw droominrichting.