House Doctor vloerkleed.
0

Ik heb al voor langere tijd een nieuwe vloerkleedje op mijn wensenlijstje staan. Momenteel heb ik een wollen kleed die nog steeds erg mooi is maar toch iets te warm. Het wollen kleed is toch meer geschikt voor de winter. Dat is de reden dat ik al enige tijd opzoek ben naat een strakker en lichter kleed voor de warmere maanden. Omdat een kleed een groot aspect is van de woonamer en dus bepalend is voor de sfeer, is het een lastig karwei om de juiste uit te kiezen. Maar toen ik een prachtige kleed tegenkwam van House Doctor was ik al heel snel verliefd. Ik wilde het kleed meteen hebben.

Wollen vloerkleed
Mijn huidige wollen vloerkleed heb ik inmiddels al ruim 4 jaar geleden gekocht. Ik heb het zandkleurige kleed toendertijd bij de kwantum gekocht. Aanvankelijk had ik veel last van pluizen in het huis maar dat hield al snel op. Het materiaal is namelijk zelf reinigend, ook vlekken zijn eenvoudig te verwijderen uit wol. Zelfs hardnekkige vlekken zoals koffie en rode wijnvlekken heb ik eruit weten te krijgen. De wollen kleed geeft een fijne, warme uitstraling aan de woonkamer. Desondanks ben ik toch op zoek gegaan naar een ander kleed, eentje die meer geschikt is voor de warmere maanden. 

Zwart-wit patroon
Afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest om het huis een andere sfeer te geven, een wat meer industriële sfeer. Ik heb bijvoorbeeld nieuwe eetkamerstoelen gekocht, de kasten wit geschilderd, televisiemeubel vervangen en wat gedecoreerd met woonaccesoires zoals kussens. Ik moest er dus zeker van zijn dat mijn nieuwe kleed erbij zou passen. Toen ik dit prachtige vloerkleed tegen kwam van House Doctor wist ik meteen dat het perfect zou passen. Het vloerkleed is gemaakt van 100% katoen en heeft een  rustig zwart – wit patroon. Ik ben heel gelukkig met het eindresultaat van de vloerkleed, het staat perfect in de woonkamer. In het begin was ik bang dat her patroon wellicht te druk zou zijn, dit is totaal niet het geval. De rustige kleuren van het vloerkleed geven een fijn en zacht karakter aan de woonkamer.

De vloerkleed komt uit de serie genaamd Block, die ook nog andere vloerkleden bevat. Het fijne eraan is dat het ook verkrijgbaar is in verschillende maten. Er zijn kleine formaten voor bijvoorbeeld een kinderkamer of gewoon een klein oppervlak. Maar er is ook een grote variant voor in de woonkamer of een grote slaapkamer.

Uitgebreid assortiment aan woonaccessoires
House Doctor is een Scandinavisch merk met een uitgebreid assortiment. Naast vloerkleden verkopen zij namelijk ook lampen, kasten, tafels, stoelen en woonaccessoires. Het Scandinavisch merk staat bekend om het gebruik van pure duurzame materialen, zo zie je bijvoorbeeld veel hout en ijzeren artikelen. De meest voorkomende tinten die gebruikt worden in hun accesoires zijn wit, grijs en zwart. Dit zijn ideale kleuren omdat ze met alles te combineren zijn. Zo is er voor elke sfeer en interieur een perfecte vloerkleed of stoel. De kleuren zijn met gemak te combineren met alle andere kleuren. Na het vloerkleed heb ik toch nog meer accesoires in huis gehaald van de House Doctor. Zo heb ik overal in huis vaasjes en kandelaars staan van de House Doctor.

Wat vinden jullie van mijn nieuwe vloerkleed? Kende je het merk House Doctor al? Ben benieuwd naar wat jij hebt staan van de House Doctor in jouw interieur