Hip en In; Paperpulp.
0

De nieuwe trend in woonaccesoires is het gebruik van paperpulp. Het is helemaal hip en in om woonaccesoires te maken van paperpulp, ookwel papier mache. Nou snap ik heel goed dat vele zullen denken ‘hoe kan je mooie woonaccesoires maken van papier mache’. Het is vrij makkelijk eigenlijk om leuke accesoires te maken van papier mache. Ik heb zelf inmiddels ook al een kleine collectie van papier mache woonaccesoires opgebouwd. Lees verder als je meer wilt weten. Misschien word jij dan net zo’n fan als ik!

Gerecycled papier maché
Paperpulp is papier dat gerecycled is, hiervan worden dan weer mooie en lichte woonaccessoires van worden gemaakt. Ondanks dat het van licht papier gemaakt wordt, zijn de spullen stevig en geven ze een unieke en bijzondere uitstraling aan je huis. Papier maché woonaccessoires zijn verkrijgbaar van merken zoals Zuiver en Serax.

Paperpulp klokken
Zuiver heeft onder andere een collectie uitgebracht met paperpulp klokken. Daarvan heb ik al een mooie tafelklok gekocht. Ik vind de tafelklok fantastisch en ben er heel erg blij mee. Toen ik op Instagram een paperpulp wandklok zag, wist ik meteen dat ik ook deze paperpulp wandklok moest hebben. De wandklok staat mooi boven de kast in de eetkamer.

De paperpulp klok is een grote, dikke en stevige klok.  De klok is van bruine pulp gemaakt en geeft zwarte wijzers. Ik vind het contrast van de bruine klok en de zwarte wijzers perfect bij elkaar passen. Beide klokken heb ik gekocht bij Wonen met LEF. De prijs van de klokken is €29,95. Ik ben ontzettend blij met beide klokken.

Moederdag verrassing
Voor Moederdag kreeg ik als verrassing een prachtige paperpulp vaas van Serax. Ik was super gelukkig met deze unieke vaas. Het ziet er heel gaaf uit met bloemen erin, toch weer eens wat anders dan de normale vazen. De vaas heeft een speciale laag aan de binnenkant, hierdoor kan je er ook echt water in doen en dus ook echte bloemen. Maar ook zonder bloemen of met nepbloemen is de vaas heel leuk. De vaas is verkrijgbaar in verschillende formaten, dit is heel handig. Want je kunt de vaas natuurlijk ook voor andere decoratieve doeleinden gebruiken.  De Serax vaas is te koop bij VT wonen.