Budgetproof tuin inrichten.
0

Minder bestedingsruimte hoeft niet per se te leiden tot een onverzorgde tuin, maar het is vaak wel een gevolg. Dit komt doordat de tuin het eerst verwaarloosd worrden in tijden van nood. Maar een tuin onderhouden hoeft niet veel te kosten. Daarom geven wij hier wat tips.

Men doet vaak heel erg nochalant over de tuin. De meeste mensen huren daar een dure architect voor, of een luxe tuinier. Sommige schakelen een heel team in om hun tuin in te richten. Maar wanneer het economisch minder goed gaat, dan word de tuin compleet verwaarloosd. De tuin waar voorheen zoveel tijd, geld en moeite in gestoken is.

Planning: wat ga ik doen?
Het is handig om een planning te hebben, een lijst waarop staat wat je gaat doen, waar je begint, wat er allemaal gebeuren moet enzovoort. Natuurlijk is het belangrijk deze planning in te vullen voordat je echt gaat beginnen. Deze planning zorgt voor een overzicht. Het vooraf beslissen van wat je wilt voor de tuin is niet alleen handig, het is ook tijd en kostefficient. Bedenk goed of je een betegelde tuin wilt hebben, of juist met gras. Misschien wil je een vijver en bloemen hebben. Als je alles op papier hebt staan is het helder , hierdoor krijg je een beter beeld van hoe de tuin eruit gaat komen te zien en geeft het je ook wat meer rust.

Inrichting van de tuin
Als je een schets hebt van je tuin in je hoofd en eventueel op papier dan kan je echt aan de slag. Nu kun je opzoek gaan naar comfortabele maar ook mooie tuinmeubels. Natuurlijk is het belangrijk om hierover van te voren te discussiëren met alle familieleden. Zo kun je te wetn komen wat iedereen mooi vind en kunnen jullie een gezamenlijk besluit maken. Na aanschaf van de grote tuinmeubels, kan er na gedacht worden over de kleinere details zoals bloemen, planten, kaarsen en lichtjes. Handig is om een kleurenthema te kiezen voor je tuin. Hou het bijvoorbeeld bij drie kleuren, zo houd je rust in de tuin. Te veel kleur kan afleidend zijn en is niet altijd mooi. Probeer de kleuren zoveel mogelijk te matchen met alles wat in de tuin staat, zowel de meubels als de accessoires.

Tips voor een klein budget
Bespreek de wensen van de familieleden en bekijk wat belangrijk is. Daarna kun je een schets maken van de tuin en de ruimte indelen. Onnodige dingen kunnen worden vermeden. Doe alleen de dingen erin die je echt wilt!

Zorg ervoor dat de tuin een plaats word waar iedereen gezellig met elkaar kan zitten. Tijdens de zomer is het natuurlijk heerlijk om in de tuin te zitten en een drankje te doen met familie en vrienden. Daarom is het belangrijk dat de tuin enigszins rust creëert. Privacy is ook een noodzaak. Het kan heel leuk zijn om met de buren te kletsen, maar een plek met privacy zorgt voor rust en onstpanning. Een goede schutting zorgt ervoor dat jij je fijn voelt in jouw tuin.

Zorg voor een ritme, een bepaald patroon dat door de hele tuin doorloopt. Het is uit onderzoek gebleken dat men zich beter kan onstappen in een rustige tuin. Dit kan door bijvoorbeeld één soort grind op verschillende plekken. Of dezelfde kaarzen op verschillende plekken. Zo onstaat er een patroon door je tuin. Kies ook voor lekker zittende tuinmeubelen waar je het liefst de hele dag op zit.

Als je deze drie tips kunt volgen, dan krijg je gegarandeerd een fijne tuin.

Geef een reactie